heren-pak

5 tips om het beste heren pak te kiezen

Een heren pak is waarschijnlijk het belangrijkste kledingstuk in je kast als het om werkkleding gaat. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek of een andere dag op kantoor, met je pak val je om de juiste redenen op. Maar met zoveel verschillende opties op de markt kan het lastig zijn om te kiezen welk pak het beste bij je past. Dit artikel behandelt vijf dingen waar je aan moet denken als je een nieuw pak koopt bij TheGarrison.nl . Laten we eens kijken naar deze tips en zien of ze op u van toepassing zijn…

Welke maat heren pak moet ik hebben?

De maat van een heren pak dat u koopt is uiterst belangrijk. Een te groot pak ziet er slordig en slecht passend uit. Als het te klein is, ziet het er uiterst ongemakkelijk uit en kan het moeilijk bewegen. Een goede vuistregel is om uw pak te passen met dezelfde maat broek waarmee u verwacht het te dragen. Een confectiemaat van een pak heeft altijd een andere maat broek. Bijvoorbeeld een confectiemaat 50eu heeft een broekmaat 34. Als jij een je spijkerbroek maat 34 hebt. Is de kans groot dat je een pakmaat 50eu nodig hebt. Als u een spijkerbroek of pantalon in uw maat hebt, kan die van pas komen bij het passen van pakken. Je kan dan kijken welke maat hierin staat en daar rekening mee houden bij het bestellen van je pak. Bij TheGarrison.nl hebben we ook grote pakmaten. De maten van onze pakken gaan tot maat 62. Wil je weten welke broekmaat bij welke pakmaat hoort. We hebben hieronder een lijstje voor je gemaakt.

Pakmaat 44 heeft broekmaat 28

Pakmaat 46 heeft broekmaat 30

Pakmaat 48 heeft broekmaat 32

Pakmaat 50 heeft broekmaat 34

Pakmaat 52 heeft broekmaat 36

Pakmaat 54 heeft broekmaat 38

Pakmaat 56 heeft broekmaat 40

Pakmaat 58 heeft broekmaat 42

Pakmaat 60 heeft broekmaat 44

Pakmaat 62 heeft broekmaat 46


Zit je pak niet goed, kijk dan naar deze video om te zien wat je allemaal kan vermaken aan je pak.

Hoe weet ik dat mijn heren pak van goede kwaliteit is?

Een goede manier om te zien of een heren pak van goede kwaliteit is, is door de stof aan te raken. De kleine details in een pak verraden veel over de kwaliteit ervan. Controleer de naden, knopen en zakken om te zien of ze goed genaaid zijn en of ze goed zitten. Je kan veel vertellen over het merk van een pak door alleen maar naar deze kleine details te kijken. De stof van het pak moet je ook een goed idee geven van de kwaliteit. Stoffen van hogere kwaliteit zijn duurzamer, voelen zachter aan en zien er verfijnder uit. Stoffen van mindere kwaliteit zijn doorgaans stijver en vloeien niet zo mooi. Pakken van hogere kwaliteit gaan doorgaans ook langer mee dan goedkopere opties. Het is het extra geld waard om te investeren in een duurdere stof. Die gaat langer mee en is beter voor dagelijks gebruik. Bij The Garrison hebben we pakken van zeer goede kwaliteit en fijne stoffen. Wil je dit zelf bekijken? Bestel dan gerust met gratis verzending en retourneren en bekijk de kwaliteit thuis.

Welke pasvorm moet mijn heren pak hebben?

Er zijn verschillende pasvormen waar je voor kan kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een slimfit pak. Welke strak aansluit op je lichaam. Een slimfit pak ziet er erg sportief en chique uit. Alleen moet je lichaamstype hier wel bij passen. Ben je erg slank, dan is slimfit een goede keus. Heb jij een lichaamstype waarin de omvang van je buik wat breder is dan je borst. Ga dan voor een regular fit. Deze zit iets losser en zou jou met je lichaamstype mooier zitten.

Welke kleur moet mijn mannen pak hebben?

Dat hangt af van de gelegenheid en de stijl van het pak. Als u het op kantoor draagt, wilt u misschien een meer formele kleur zoals een grijs of donker blauw pak. Voor een sollicitatiegesprek wilt u meestal een marineblauw pak dragen. Voor meer casual gelegenheden kunt u een houtskoolgrijs of zwart pak dragen.

Welke details moet ik toevoegen aan mijn heren pak?

Een mooie stropdas kan veel toevoegen aan uw pak. Een stropdas van topkwaliteit die is afgestemd op de kleur van het heren pak kan je pak echt doen opvallen. Een klassieke pocketwatch met een aan je gilet kan er ook fantastisch uitzien. Een mooie stropdas is een ander belangrijk detail van een mannenpak. Zorg dat de kleur goed is en dat het overhemd onder het pak ook goed matcht met het heren pak en de stropdas. Heeft je pak een print of ruit. Zorg dan dat je overhemd een effen kleur heeft. Zodat het niet te druk wordt. Als je de klassieke look wil. Is het slim om een gebreide stropdas toe te voegen. Ben je op zoek naar een pak die er van zichzelf al klassiek uit ziet. Ga dan voor een prachtig tweedpak.

3-delig of 2-delig pak?

De meeste mannenpakken zijn 2-delig, maar 3-delige pakken worden steeds populairder. Als u niet zeker bent, kan je het beste voor een driedelig heren pak gaan. Zo kan je altijd kiezen of je hem volledig draagt of dat je een deel van het pak draagt. Een driedelig pak heeft een Colbert, een gilet en een pantalon. Terwijl een 2-delig pak alleen een pantalon en colbert heeft. Dit kan echt een verschil maken voor je look. De materialen die je kiest voor je pak zullen ook verschillen op basis van het type. Zoals je ziet, zijn er veel dingen om over na te denken bij het kopen van een heren pak. Of je er nu voor het eerst een heren pak koopt of je oude pak vervangt, als je bovenstaande tips volgt moet het goedkomen.