Goedkoop pak kopen

Goedkoop pak kopen

Een 3-delig pak kan best goedkoop worden aangeschaft. Zo lang je maar rekening houdt met de dingen die ik je hierboven beschreven heb. Succes bij de zoektocht van je nieuwe 3-delige pak. Op zoek naar een goedkoop pak? Kijk dan eens in onze shop.

Wist je dat een goedkoop pak net zo lekker kan zitten als een duur 3-delig pak? Vaak worden er dan wel goedkopere stoffen gebruikt dan bij de duurdere modellen. Maakt dat een goedkoop pak minder? Nee, ik vind van niet. Het gaat er tenslotte om dat hij lekker zit en dat je hem ook daadwerkelijk draagt. Iedere man moet een 3-delig pak in de kast hebben hangen vind ik. Maar ik begrijp ook wel dat een maatpak niet voor iedereen is weggelegd. Gelukkig springen betaalbare, goed uitziende 3-delige pakken als paddenstoelen uit de grond. Dit betekent voor jou dat je voor minder geld toch een relatief goed 3-delig pak kan scoren. Ik raad je alleen niet aan het eerste de beste pak uit de schappen te trekken, want ik geef je graag een aantal tips om je 3-delige pak een luxere uitstraling te geven.

Welke stof past bij een goed en goedkoop pak?

Wol is misschien wel het eerste waar je aan denkt als je een 3-delig pak wil kopen. Wol zit goed en ademd ook. Maar er zijn tegenwoordig goede alternatieven voor wol. Zo kan je prachtige heren pakken kopen van polyester in combinatie met wol. Zo hebben we veel pakken met een combinatie van 70% polyester en 30% wol. Wat een perfecte combi is voor een betaalbaar en prachtig pak. Wist je dat linnen of een blend met zijde bijvoorbeeld een heel goed alternatief voor de zomer is? Daarom is het belangrijk dat je niet op je gevoel afgaat als je een 3-delig pak wil aanschaffen, maar check gewoon het label en kijk waar het pak van gemaakt is. Je mag ook best wat wensen hebben als je een goedkoop pak gaat aanschaffen toch?

Welke kleur pak past bij jou?

Ik raad je af niet te gaan experimenteren met kleuren als je je eerst 3-delige pak gaat aanschaffen. Wat is eigenlijk wil zeggen is dat je beter weg kunt blijven van felle kleuren of aparte patronen. Dat zal er alleen maar voor zorgen dat je nieuwe 3-delige pak nauwkeuriger gekeurd en onderzocht wordt door geïnteresseerden.

Wist je dat donkere kleuren eventuele productiefouten kan verbloemen? Handig als je een goedkoop pak wil aanschaffen. Daarnaast is een pak in een eenvoudige kleur een stuk makkelijker te combineren dan een pak die je maar een keer per jaar aan kan trekken. Hou het daarom bij de klassieke kleuren als je een 3-delig pak gaat aanschaffen. Denk hierbij aan kleuren zoals donkerblauw, donkergrijs of misschien wel donkerrood. Deze standaard kleuren staan iedere man gewoon goed. Mocht je nog een 4de optie voor een kleur willen overwegen, hou dan donkerbruin nog even in je achterhoofd.

 

Canvas van een goedkoop pak

Wist je dat bij maatpakken het canvas met de hand wordt vastgemaakt, waardoor het jasje zich vormt naar jouw lichaam? Deze manier van werken optimaliseert de pasvorm van het jasje. Bij goedkopere 3-delige pakken is ditzelfde canvas vaak gelijmd, met als gevolg dat het jasje zich niet naar jouw lichaam vormt. Wist je ook dat de lijm kan loslaten als deze in aanraking komt met water?

Het is waardig te investeren in een jasje dat in ieder geval voor de helft gestikt is en voor de helft is gelijmd. Daardoor creëer je op bepaalde plekken een betere pasvorm. Dus een goedkoop pak aanschaffen kan prima, maar dit zijn net de dingen waar je even op moet letten. Hoe check je dit eigenlijk? Simpel: door met je vingertoppen tussen de twee knopen van het jasje te voelen of er nog een laag stof tussen de stoffen zit. Zit dit er niet? Dan kan je het jasje beter terug hangen in het rek.

Bij The Garrison zijn al onze pakken gestikt en is er niks gelijmd. Je hebt bij ons altijd een prachtig heren pak voor een goede prijs.


Pasvorm slimfit of regular fit

De pasvorm is alles bij de aanschaf van een 3-delig pak, Goedkoop of een duurder pak: het maakt niet uit. Mocht een maatpak inderdaad boven je budget liggen, laat dat op zijn minst een kleermaker bepaalde aanpassingen doen, zoals het inkorten van de pantalon of het jasje iets te laten innemen. Zo zit je jasje net wat strakker om je lichaam heen, en volgt het jouw lichaamsvormen gewoon net wat beter. Veel meer aanpassingen dan dit zou een kleermaker eigenlijk niet moeten doen.

Je kiest in de winkel namelijk de juiste fit. Een slim fit of een straight fit kan namelijk al voor een enorm verschil zorgen bij de pasvorm. Een slimme zet is om bij de aanschaf van een 3-delig pak alvast een blouse onder het jasje aan te trekken. Op die manier weet je niet alleen of het pak bij je overhemd past, maar op deze manier voel je ook of het wel comfortabel zit.
Enkele dingen waar je op moet letten zijn:

  • De naden van de mouw moeten tegen je arm aanzitten
  • De kraag moet lichtelijk je nek raken
  • Schouders moeten plat liggen
    Verder kan in principe alles worden aangepast door je kleermaker, maar zorg er altijd voor dat er geen grote aanpassingen verricht moeten worden. Let daarom bij de aanschaf van een goedkoop, of juist duurder 3-delig pak dat de pasvorm voor 80% goed is.

Goedkoop pak aankleden met accessoires

Mocht je budget inderdaad beperkt zijn, dan kan je prima uit met een goedkoop pak. Maar wist je dat door in de details te investeren een pak gewoon een veel luxere uitstraling krijgt?

Kijk daarom eens naar een mooie stropdas bijvoorbeeld. Je hebt al een mooie stropdas voor rond de 70 Euro. Wissel dit af met een gekleurde pochet om zo gemakkelijk jou goedkope 3-delige pak naar een ander niveau te tillen. De kleine dingen maken een outfit namelijk af.

 

Geen inspiratie? Wellicht is de 1920 stijl wat voor jou!

Daarom is het ook aan te raden om iets meer geld voor een goed overhemd neer te leggen. Op deze manier zie je er gewoon altijd super goed uit, en niemand die weet dat je dit keer voor een budget 3-delig pak bent gegaan.

Tot slot

Een 3-delig pak kan best goedkoop worden aangeschaft. Zo lang je maar rekening houdt met de dingen die ik je hierboven beschreven heb. Succes bij de zoektocht van je nieuwe 3-delige pak. Op zoek naar een goedkoop pak? Kijk dan eens in onze shop.