Hoe noem je de stijl van Peaky Blinders?

Hoe noem je de stijl van Peaky Blinders?

De televisieserie Peaky Blinders heeft niet alleen indruk gemaakt met zijn boeiende verhaallijnen en complexe personages, maar ook met de onderscheidende en iconische kledingstijl. Als je gefascineerd bent door de kleding van Tommy Shelby en zijn bende en je afvraagt hoe je die stijl kan repliceren, dan ben je hier aan het juiste adres.

De Peaky Blinders stijl: Vintage met een vleugje gevaar

De stijl van de Peaky Blinders is doordrenkt van de mode van de vroege 20e eeuw, met name de jaren '20 en '30. Het weerspiegelt de rauwheid van het naoorlogse Birmingham, evenals de rijkdom en macht van de Shelby-bende.

Vintage Tweed pakken: Een van de meest kenmerkende aspecten van de Peaky Blinders-stijl. Deze pakken, vaak in donkere kleuren of ruitpatronen, zijn gemaakt van zware wol, perfect voor het gure Britse weer.

Penny collar shirts: Deze overhemden met een ronde kraag geven een klassieke touch aan de outfit.

Donkere jassen: Over de pakken dragen de personages vaak lange, donkere jassen die bijdragen aan hun intimiderende uitstraling.

In het blogartikel "Waarom kleden mensen zich als Peaky blinders” vertellen we je graag meer over de populariteit van peaky blinders en waarom veel mensen aankloppen bij The Garrison. 

Peaky Blinders outfit

Een van onze Peaky Blinders outfits 

Het echte verhaal achter de stijl

Terwijl de kleding in de serie misschien wel een perfecte weergave is van de mode uit die tijd, is het interessant om te weten dat de echte Peaky Blinders bende wellicht een ander modegevoel had. De serie neemt creatieve vrijheid met betrekking tot de garderobe van de personages. 

Is de stijl van de Peaky Blinders gebaseerd op echte gangsters uit die tijd?

Ja, de stijl is geïnspireerd op echte gangsters uit die periode. De Britse scenarioschrijver Steven Knight baseerde de serie op verhalen van zijn vader over zeer goed geklede en machtige gangsters die actief waren in Engeland aan het begin van de 20e eeuw. De Shelby-clan, met hun scheermesjes verborgen in hun petten, is echter een creatieve interpretatie van Knight. Meer weten? Lees dan ook ons blog: Is Peaky Blinders gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

De aantrekkingskracht van de Peaky Blinders stijl

De stijl van Peaky Blinders straalt een zekere ruige mannelijkheid uit, wat waarschijnlijk de reden is dat veel mannen, vooral degenen van middelbare leeftijd, zich tot deze look aangetrokken voelen. Het is een manier om een stijlvol statement te maken zonder te "modieus" te zijn. De personages in de serie, zoals Thomas Shelby, zijn niet alleen charmant en intelligent, maar hebben ook een element van gevaar, wat bijdraagt aan hun aantrekkingskracht.

De intrigerende wereld van Peaky Blinders

Peaky Blinders is niet zomaar een tv-show. Deze bekroonde Britse serie, geregisseerd door Steven Knight, heeft zichzelf neergezet als een van de populairste series van het afgelopen decennium. Het biedt een unieke blik op de naoorlogse onderwereld van Birmingham (1919-1933), met een vooruitblik naar de Tweede Wereldoorlog in aankomende afleveringen.

Thomas Shelby: Een man van intelligentie en mysterie

Centraal in het drama staat Thomas Shelby, een personage dat vaak als mysterieus en gecompliceerd wordt beschouwd. Shelby, gespeeld door de charismatische Ierse acteur Cillian Murphy, is een personage wiens intelligentie vaak wordt besproken en geanalyseerd. Sommigen speculeren dat zijn IQ zich ergens tussen de 120 en 130 bevindt, wat aangeeft dat hij uitzonderlijk begaafd is. Deze intellectuele capaciteit stelt hem in staat om altijd een paar stappen voor te blijven en elk detail van zijn operaties zorgvuldig te plannen. 

Meer weten over de geschiedenis van peaky blinders? Klik dan even op het linkje om nog meer kennis op te doen over Peaky Blinders. 

Ben jij een echte Peaky Blinder? Koop dan jouw Peaky Blinders outfit bij The Garrison

Wil je jezelf helemaal onderdompelen in de wereld van de Shelbys? Voel je de roep om een deel van het Peaky Blinders-universum te worden? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Bij The Garrison kun je jouw eigen authentieke Peaky Blinders-outfit bemachtigen. Van de kenmerkende platte pet tot de scherpe maatpakken en stijlvolle schoenen - we hebben alles in huis om je te transformeren in een echte Shelby. Stap in stijl en zelfvertrouwen de straten op, net zoals Thomas en zijn crew dat deden. Bekijk snel onze categoriepagina en laat de Peaky Blinder in jou ontwaken.