Hoe noem je een peaky blinders pet?

Hoe noem je een peaky blinders pet?

De pet die gedragen wordt in de populaire televisieserie "Peaky Blinders" heeft verschillende namen en een rijke geschiedenis. Het is niet alleen een stijlvolle keuze voor het personage Tommy Shelby, maar het vertegenwoordigt ook een tijdperk en een bepaalde klasse van mensen in het historische Engeland.

De geschiedenis van de pet

De flat cap, zoals het vaak wordt genoemd, is historisch gezien geassocieerd met de arbeidersklasse, voornamelijk fabrieksarbeiders, arbeiders en vakmensen. Tegen het einde van de 20e eeuw was het een standaard in jongenskleding en onder de werkende klasse.

Is de pet echt kenmerkend voor Peaky Blinders?

Ja, de flat cap is een kenmerkend stuk uit de garderobe van de Peaky Blinders. Hoewel ze bekend staan om hun mooie peaky blinders outfits en kenmerkende kapsels, is het de pet die vaak de meeste aandacht trekt.

Het gebruik van scheermesjes in de pet

Veel mensen denken dat de Peaky Blinders scheermesjes in hun petten naaiden en ze gebruikten als wapen door hun vijanden een kopstoot te geven, waardoor ze mogelijk blind werden. Hoewel dit vaak wordt geassocieerd met de serie en de personages, zijn er discussies over de historische nauwkeurigheid van dit feit.

Hoe draag je een Peaky Blinders pet?

Net als Tommy Shelby van Peaky Blinders hoor je de pet stijlvol te dragen, het beste gecombineerd met een pak van dezelfde tweed stof. Het is de perfecte finishing touch voor een Peaky Blinders outfit. Voor de klassieke look kan men de pet combineren met een tweed kostuum, wat zorgt voor een stijlvolle en historische verschijning.

Verschil tussen Newsboy en Bakerboy petten

Er zijn subtiele verschillen tussen de Newsboy en Bakerboy caps. De Peaky Blinders-stijl is meer neigend naar de Bakerboy-stijl. Garrison Tailors, opgericht door de maker van Peaky Blinders, heeft bovendien een eigen collectie ontworpen met de kledingstijl van Peaky Blinders in gedachten, inclusief deze petten.

Peaky Blinders Cap Pinstripe grey

Peaky Blinders Cap Pinstripe grey

Waar komt de naam 'Scally Cap' vandaan?

Het woord 'scally' wordt vaak geassocieerd met de werkende jeugd van het Verenigd Koninkrijk, enkele decennia geleden. Deze 'scallies' stonden er bekend om caps en hoodies te dragen. Het is dus logisch dat 'scally cap' op den duur een bijnaam werd voor deze flat caps.

De evolutie van de Peaky Blinders pet

Oorspronkelijk stonden de flat caps bekend als een symbool van de Britse arbeidersklasse. Ze werden vaak gedragen door arbeiders, fabrieksarbeiders en handelaars. Deze petten hadden echter niet alleen een modieuze functie; ze dienden ook als een praktisch hoofddeksel voor degenen die buiten werkten en bescherming nodig hadden tegen de elementen. In de loop der jaren is de betekenis en het belang van deze pet veranderd, vooral met de populariteit van de 'Peaky Blinders' serie.

De invloed van Cillian Murphy

Het is onmiskenbaar dat het personage Tommy Shelby in de Peaky Blinders serie, gespeeld door Cillian Murphy, een enorme invloed heeft gehad op de populariteit van de Peaky Blinders-stijl. Zijn charismatische vertolking heeft ertoe geleid dat veel mannen de look willen nabootsen, niet alleen met de pet, maar ook met de kenmerkende haarsnit en de retro kledingstijl. Zijn invloed is zo bepalend dat de flat cap nu vaak wordt geassocieerd met zijn personage, en de stijl van de vroege 20e eeuw in het Verenigd Koninkrijk. 

Waarom de Peaky Blinders-stijl nog steeds populair is

De invloed van de 'Peaky Blinders' reikt verder dan het scherm. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de ruige mannelijkheid en de retro-stijl die de personages uitstralen. Het dragen van een Peaky Blinders outfit geeft een gevoel van nostalgie en een verlangen om terug te gaan naar een tijdperk van eenvoud en stijl. De kledingstijl straalt een gevoel van autoriteit, klasse en rebellie uit, wat veel mensen aanspreekt.

Koop jouw Peaky Blinders petten en outfits online bij The Garrison

Als je de kenmerkende stijl van de Peaky Blinders wilt adopteren en een vleugje vroege 20e-eeuwse elegantie aan je garderobe wilt toevoegen, dan is The Garrison dé plek om te beginnen. Met een uitgebreide collectie van authentieke flat caps, driedelige pakken en overige accessoires, bieden we alles wat je nodig hebt om je te transformeren naar de straten van Birmingham uit de jaren 1920. Laat je inspireren door het tijdperk van de Shelby's en straal dezelfde robuuste elegantie uit die de wereld heeft veroverd. Of je nu op zoek bent naar een enkel item of een volledige Peaky Blinders outfit, The Garrison staat voor je klaar om je te helpen de perfecte Peaky Blinders look te creëren.