Hoe word je een echte Peaky Blinder?

Hoe word je een echte Peaky Blinder?

De wereld van de Peaky Blinders is fascinerend, vol spanning, intrige en charismatische personages zoals Thomas Shelby. Maar hoe word je nu echt een Peaky Blinder? Is het mogelijk om jezelf te transformeren in een lid van deze beruchte bende? Laten we ontdekken hoe je die echte Peaky Blinders flair kunt krijgen.

Wie waren de echte Peaky Blinders?

Voordat we je vertellen hoe je een Peaky Blinder kunt worden, is het belangrijk om eerst te weten wie ze waren (bekijk ook ons blog over de Peaky Blinders geschiedenis). De Peaky Blinders waren een echte straatbende die rond 1920 Birmingham opereerde. Ze stonden bekend om hun brute methoden, waaronder het gebruik van scheermesjes, die in hun petten waren genaaid om hun vijanden te snijden. Hoewel de leden van de Shelby-familie van de Peaky Blinders serie fictief zijn, was de bende zelf berucht in de straten van Birmingham.

Wil je ook weten in hoeverre de Peaky Blinders serie de werkelijkheid van die tijd nabootst? Lees dan ook ons blog: Is Peaky Blinders gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

De peaky blinders outfit

Een van de meest herkenbare kenmerken van de Peaky Blinders is hun kenmerkende kledingstijl. Om echt de look en het gevoel van een Peaky Blinder te krijgen, moet je investeren in een goede peaky blinders outfit. Denk aan getailleerde pakken, wollen jassen, en natuurlijk de kenmerkende platte pet. Maar vergeet niet: het gaat niet alleen om de kleding; het is de houding en het charisma dat het verschil maakt. Meer hierover lees je in ons blog: Wat is de “Peaky Blinders style”? Alles wat jij moet weten!

Hoe gedraag je je als Thomas Shelby?

Thomas Shelby, het brein achter de Peaky Blinders serie, staat bekend om zijn koelbloedigheid en strategisch denkvermogen. Hij is iemand die altijd een paar stappen vooruit denkt en zeer gedetailleerd plant. Dus, hoe kun je meer op hem lijken?

Controle onder druk: Leer om kalm te blijven onder druk. Dit betekent niet dat je je emoties moet onderdrukken, maar dat je ze onder controle moet houden en rationeel moet denken.

Sta nooit stil: Blijf jezelf altijd ontwikkelen en zoek naar nieuwe kansen en uitdagingen.

Bewaar emotionele afstand: Dit betekent niet dat je geen emoties moet hebben, maar dat je ze niet in de weg moet laten staan van je beslissingen. 

Welke taal wordt er gesproken in Peaky Blinders? 

In de populaire televisieserie "Peaky Blinders" komen tal van talen en dialecten aan bod. Hoofdpersoon Tommy Shelby en zijn familieleden zijn Iers-Roma zigeuners, een unieke culturele en etnische groep die al sinds de jaren 1500 in Groot-Brittannië aanwezig is. Door het verhaal heen spreken Tommy, Tante Polly en verschillende andere personages wat zij "Romani" noemen. Echter, de taal die in de serie wordt gebruikt, vooral in de eerste seizoenen, is een versie van het Roemeens. Dit terwijl de Romani-mensen oorspronkelijk uit India komen en hun taal verschilt van het Roemeens. Deze verwarring werd later in de serie gecorrigeerd.

Daarnaast heeft de hoofdrolspeler, Cillian Murphy (die Thomas Shelby speelde), veel werk verricht om het Brummie-accent, kenmerkend voor Birmingham, onder de knie te krijgen. Ter voorbereiding nam hij gesprekken op in lokale pubs in Birmingham om zijn Ierse accent uit Cork om te zetten naar dat van een echte Peaky Blinder.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat, hoewel de serie zich afspeelt in de jaren na de Eerste Wereldoorlog, de echte Peaky Blinders-bende voornamelijk actief was vanaf de late 19e eeuw tot het begin van de oorlog. Veel van de hoofdpersonages, waaronder Tommy Shelby, zijn fictief.

Was Thomas Shelby een echt persoon?

Nee, Thomas Shelby is een fictief personage gecreëerd voor de BBC-serie Peaky Blinders. Hoewel de Peaky Blinders een echte bende waren, zijn de leden van de Shelby-familie en hun avonturen volledig fictief. 

De transformatie naar legitieme zaken

Zoals in de serie wordt getoond, streefden de Peaky Blinders ernaar om hun criminele activiteiten te legitimeren. Onder leiding van Thomas Shelby begonnen ze met legale zaken, zoals het runnen van een wedkantoor. Als je echt de essentie van een Peaky Blinder wilt vastleggen, overweeg dan om jezelf te transformeren en te groeien in de wereld van legitieme zaken.

Koop jouw Peaky Blinders outfit online bij The Garrison

Ben je gefascineerd door de stijl van de Shelby's en wil je zelf die kenmerkende jaren '20 look rocken? Zoek dan niet verder! Bij The Garrison vind je authentieke Peaky Blinders outfits, van scherpe driedelige pakken tot de iconische platte petten. Duik in een wereld van klasse, stijl en nostalgie en word zelf een deel van de Peaky Blinders legende. Bezoek onze online winkel en kies vandaag nog jouw perfecte ensemble uit.