pak-kopen

Pak kopen online of in de winkel?

Een pak kopen kan natuurlijk in de winkel. Maar tegenwoordig kan dat ook goed online. Je kan natuurlijk zelf bepalen wat jij het prettigst vindt, maar om jou te helpen hebben wij het een en ander voor je naast elkaar gezet. Zodat jij je online kan voorbereiden op de aankoop van een pak en vervolgens zelf kan bepalen of je de aankoop online doet of toch liever naar de winkel gaat.

 

 

 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een pak?

Op internet vindt je van allerlei blogs over een pak kopen en waar je op moet letten als je een pak gaat kopen. Vaak wordt bij deze blogs alleen geen rekening gehouden met de enorme prijsverschillen die ontstaan tussen de dure stoffen en de stoffen die gebruikt worden bij de goedkopere pakken. Kort gezegd, in veel blogs word een Ferrari geadviseerd, zodat jij je vervolgens rot zoekt naar een Ferrari voor het geld van een Volkswagen.

Uiteraard is het een optie om direct voor de duurste stoffen te gaan en daardoor zeker te zijn van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is het wel verstandig om je af te vragen of er inmiddels al geen alternatief is voor die dure materialen. Want ja, die is er zeker! Dat kan je veel geld besparen. Dat geld kan je uiteindelijk gebruiken voor leuke details, zoals mooie schoenen, een stropdas of wellicht een pocketwatch om het geheel af te maken.

Wat is voor jou belangrijk bij het kopen van een pak

Om erachter te komen welk pak bij jou past is het beter om jezelf de vraag te stellen wat voor jou belangrijk is. Daarom hebben wij een paar vragen op een rij gezet die jou enorm kunnen helpen bij het maken van je beslissing.

Waarvoor ga ik mijn pak gebruiken?

Vraag jezelf af waarvoor je hem gaat gebruiken. Ga je hem gebruiken voor zakelijke doeleinden of voor speciale gelegenheden? zoals een bruiloft of een ander feest. Door jezelf deze vraag te stellen kan je goed filteren en kijken wat bij jou past. Ga je hem gebruiken voor zakelijke doeleinden. Dan is het verstandig om te kiezen voor een wat rustigere kleur. Navy blauw of een grijs pak doen het goed in de zakelijke wereld. Maar heb jij je pak nodig voor bijvoorbeeld een bruiloft, dan word er vaak ook gekozen voor lichtere kleuren. Zoals licht blauw, moss groen of lilac.

In welk seizoen ga je het pak dragen?

Naast dat je kijkt waarvoor je het pak gaat gebruiken is het goed om naar te denken over de tijd van het jaar waar je hem in gaat gebruiken. Ga je hem gebruiken voor een bruiloft midden in de zomer. Dan is het goed om rekening te houden met een wat dunnere stof en geen dik wollen pak aan te schaffen.
Uiteraard kan het ook voorkomen dat je een pak zoekt voor het kerstdiner of oudejaarsdag. In dat geval is een pak waar wol in verwerkt zit natuurlijk zeer geschikt. Dat zit lekker warm en heeft ook een mooie winterse uitstraling.
Ben je op zoek naar een pak die geschikt is voor in de zomer? Kijk dan ook eens op onze website, onder de categorie summer suits.

Hoeveel geld wil ik uitgeven aan een pak?

Wanneer je de 2 bovenste vragen hebt beantwoord en weet wat je wensen zijn, is het goed om jezelf af te vragen wat je wil uitgeven aan een pak.

Er zit namelijk een enorm prijsverschil tussen verschillende pakken. Vaak beginnen de verkoopprijzen van een pak bij ongeveer €200 en dit kan soms wel oplopen tot wel €2000,- of nog veel meer. We hebben hierboven al besproken dat dit voor een deel te maken kan hebben met het materiaal van het pak. Maar een heel groot deel van de verkoopprijs zit in dure winkelpanden en werknemers die betaald moeten worden. Wil je dus geld besparen op je pak, dan is het verstandig om hem online te kopen. Je betaald dan niet mee aan een winkel in een dure winkelstraat en werknemers die de hele dag aanwezig moeten zijn. Ondanks dat het soms rustig is in de winkelstraat.

Welke service verwacht ik bij het kopen van een pak?

Soms wil je bij het kopen van een pak persoonlijk geholpen worden en ga je daarom het liefst naar de winkel. Je kiest er dan voor om iets meer te betalen maar kan dan wel directe hulp verwachten. Gelukkig is dit bij veel winkels ook het geval en tref je vriendelijk personeel die je netjes te woord staan. Uiteraard blijven er altijd uitzonderingen. Dit is niet altijd te verwijten aan het winkelpersoneel. Het kan voorkomen dat het op dat moment erg druk is in de winkel en het winkelpersoneel geen tijd heeft om iedereen direct te helpen.


Trustpilot

Grote voordelen van een pak online kopen

Naast een groot voordeel dat het vaak goedkoper is. Wordt je bij online shoppen vaak veel sneller geholpen. Wanneer je vragen hebt kan je die tegenwoordig snel stellen via de chat. Daarnaast kan je de antwoorden op bepaalde vragen al snel vinden op Google of via de zoekfunctie van de webshop zelf. Je hoeft dan in ieder geval niet te wachten tot je aan de beurt bent. 😉

Maatadvies tool

Een 2e voordeel van online shoppen is dat je tegenwoordig goede en snelle tools hebt om je maat te berekenen en daardoor makkelijk je maat kan bepalen. Zo hebben we bij The Garrison de maatadvies tool. Wanneer je in de tool je lengte en gewicht in vult word er precies verteld welke maat het best bij je past.

Gratis verzending en retourneren

Gratis verzending en retourneren wordt door veel mensen ook als een groot voordeel gezien. Daarom kan je bij veel webshops tegenwoordig gebruik maken van gratis verzending en retourneren. Waardoor de beslissing voor een aankoop via internet een stuk makkelijker wordt. Vaak word het dezelfde dag of een dag later al verzonden en heb je het al binnen 2 dagen in huis. Heb je dus een pak nodig voor een feest, maar geen tijd meer om naar de winkel te gaan. Dan is online bestellen ook een erg goede optie.

Goedkopere pakken van goede kwaliteit

Gelukkig zijn er ook goedkopere pakken van geweldige kwaliteit. Er wordt bij deze pakken gebruikt gemaakt van een mix van stoffen die zorgen voor een geweldig draagcomfort en goede kwaliteit. Momenteel zijn er nog steeds veel mensen die denken dat bepaalde stoffen die gebruikt worden in een mix met andere stoffen minder draagcomfort geven. Maar gelukkig is dat verleden tijd. Vroeger was bijvoorbeeld kleding van polyester erg warm en niet echt comfortabel. Tegenwoordig zie je in bijna alle kleding polyester terugkomen. de kwaliteit van polyester is enorm toegenomen en in een mix met andere materialen word polyester tegenwoordig zeer succesvol toegepast op allerlei kledingstukken.

Door het combineren van polyester en bijvoorbeeld viscose en elastaan of wol crieëer je een mix van goede materialen die zie zorgen voor een perfect draagcomfort voor een goede prijs.

 

Pak kopen voor langere termijn of voor één dag

Veel pakken worden alleen gedragen op speciale gelegenheden en daarna weer in de kast gehangen. Eigenlijk is dat zonde. Je kan de delen van een driedelig pak goed combineren in het dagelijks leven. Lekker smart casual! In een andere blog laten we je weten hoe jij de delen van je pak kan combineren, zodat je het pak niet maar 1 keer hoeft te dragen. Maar oor langere termijn kan gebruiken.

We helpen je graag bij al je vragen

Ben je op zoek naar een vraag die naar het lezen van deze blog niet beantwoord is? We helpen je graag bij al je vragen. Stel ons gerust een vraag via de chat. Dan helpen we je zo snel mogelijk aan een antwoordt.