arthur-shelby-look

Tips om in stijl een pak te dragen met kerst

De feestdagen zijn de aangewezen dagen om helemaal uit te pakken en jezelf van je beste kant te laten zien. Als je doorgaans al gewend bent aan het dragen van een pak, dan weet je al hoe je hierin goed voor de dag kunt verschijnen. Met de Kerst in aantocht wil je uiteraard nog een schep hier bovenop doen en op ieder aanwezige gast aan het kerstdiner een verpletterende indruk achterlaten. Met de outfits van The Garrison gaat dit je zeker lukken. Hier vind je prachtige kostuums die de stijl en klasse van de vroege jaren ’20 en ’30 weergeven, toen mannen nog fraaie 3-delige pakken droegen in prachtige Tweedstoffen. In de periode van The Great Gatsby en Peaky Blinders wist men wel hoe een man optimaal gekleed ten tonele kon verschijnen. Voor de kerst volgen hier enkele tips om in stijl een geschikt pak te dragen.


Tip 1. kies een kostuum op maat

Niets staat je mooier dan een pak dat op maat is gemaakt. Online kleding bestellen maakt het soms lastig om er zeker van te zijn dat het kostuum ook werkelijk naar behoren past. Is het zeker nodig om goed vast te stellen wat precies je maten zijn, zodat je het juiste pak kunt bestellen. De kostuums bij The Garrison zijn in verschillende maten verkrijgbaar, zodat er altijd wel een maat tussen zit die goed aansluit bij jouw postuur en lengte. Je kunt heel eenvoudig aangeven wat je gewicht is en zo kunnen ze je via de chat precies vertellen welke maat het meest geschikt zal zijn. Je kunt het pak altijd nog laten innemen door een kleermaker, zodat alles op maat wordt versteld. Je kunt rekenen op een pak dat perfect zit en betaalt hier geenszins teveel voor.

Tip 2. Ga naar een kleermaker

Mocht het pak alsnog niet helemaal naar wens zitten, dan is een bezoek aan de kleermaker zeker geen overbodige luxe. Geen één pak zit doorgaans gelijk goed, waardoor je vaak genoodzaakt bent om de hulp van een kleermaker in te roepen. Dit is met de kostuums van The Garrison zeker geen uitzondering, echter heb je het voordeel op andere shops dat de prijzen voor je pak of kostuum voordelig uitvallen. Hierdoor betaal je nooit meer dan nodig is en zul je mogelijk enkel kleine alteraties moeten laten uitvoeren. Aangezien je eigenlijk altijd wel iets aan een kostuum moet laten aanpassen, is de keuze voor een kostuum bij The Garrison dan ook zeker een uitstekende keuze. Zo heb je voor de Kerst een uitstekend passend pak, dat chique zal staan.

Tip 3. Aandacht voor lengte van jassen

Het jasje van een 3-delig kostuum bepaalt in zekere mate de volledige look van je outfit. Het is hierbij belangrijk dat de achterkant van het jasje volledig de plek bedekt, waarop je zit. Het is zeker niet mooi als je jasje enige centimeter boven het zitgedeelte blijft hangen. Kies daarom voor een mooi getailleerd jasje dat goed past bij de lengte van je torso. Dit staat een stuk chiquer en is het voor iedereen duidelijk dat je werkelijk aandacht aan je outfit hebt besteed. Bij The Garrison vind je 3-delige pakken met fraaie jasjes, die op maat zijn te bestellen. Met zorgvuldig advies kun je zo altijd de juiste maat voor je jasjes vinden en er zeker van zijn dat je een stijlvolle indruk maakt.

Tips om in stijl een pak te dragen met kerst

Tip 4. Lengte kiezen volgens gouden regel

Als je voor de kerstdagen een mooi nieuw jasje wilt bestellen, in fraaie Great Gatsby stijl of volledig in overeenkomst met de populaire serie Peaky Blinders, dan zit je bij The Garrison op de juiste plek. Voor het uitkiezen van de juiste maat voor het jasje, kun je een gouden regel hanteren. De mouw van het jasje dient namelijk nooit voorbij de basis van je handpalm te gaan en zeker niet hoger dan je pols uit te komen. Ook je pantalon kent een bepaalde juiste lengte, waarbij de zoom de bovenkant van je schoen dient aan te raken. Als je deze vuistregels aanhoudt bij het bestellen van je pak, dan kun je er eigenlijk wel op vertrouwen dat je helemaal strak in het pak zult verschijnen bij het kerstdiner.

Tip 5. Juiste materialen uitkiezen

Het materiaal waaruit je pak gemaakt is, bepaalt voor een groot deel hoe stijlvol je overkomt. De pakken van The Garrison zijn gemaakt van Heren Tweed Vintage materialen, met een combinatie van polyester en zachte wol. Dit geeft die warme, aangename uitstraling waarmee menig man ten tijden van de Speakeasy stijlvol indruk wist te maken. Andere pakken bevatten tevens viscose en Spandex, waardoor je een ideale pasvorm kunt realiseren. Dergelijke pakken kunnen uitstekend gedragen worden met Kerst, maar lenen zich ook uitzonderlijk voor andere gelegenheden, zoals bruiloften of feesten. Als je rondom de kerstdagen van plan bent te trouwen, dan is de keuze voor een pak bij The Garrison helemaal vanzelfsprekend.