Wat is de “Peaky Blinders style”? Alles wat jij moet weten!

Wat is de “Peaky Blinders style”? Alles wat jij moet weten!

Bij The Garrison verkopen we veel verschillende soorten peaky blinders outfits. We willen het alleen niet hierbij laten, want er zijn ook veel vragen als het gaat om Peaky Blinders outfits. Al deze vragen proberen wij zo goed mogelijk in onze blogs te beantwoorden. Zo weet jij alles wat jij moet weten over Peaky Blinders en de Peaky Blinders outfits die wij verkopen. In dit blogartikel staat de volgende vraag centraal: Wat is de Peaky Blinders style?

Waaraan wordt Peaky Blinders herkend? 

Peaky Blinders is herkenbaar aan een aantal dingen, waaronder:

  • Hun kenmerkende stijl, waaronder een hoge platte pet, leren laarzen, vesten, getailleerde jassen en zijden sjaals.
  • Hun criminele activiteiten, waaronder fraude, landroof, smokkel, kaping, beroving en illegale gokactiviteiten
  • Hun rol in de geschiedenis van Birmingham, Engeland. De Peaky Blinders waren een belangrijke kracht in Birmingham aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw, en hun activiteiten hadden een grote invloed op de stad.
  • Hun populariteit in de populaire cultuur. De Peaky Blinders komen voor in een aantal boeken, films en televisieshows, waaronder de Peaky Blinders serie, die op de BBC wordt uitgezonden. 

De Peaky Blinders waren een echte bende die opereerde in Birmingham, Engeland, van de jaren 1880 tot het begin van de jaren 1920. Ze stonden bekend om hun geweld, hun stijlvolle kleding en hun betrokkenheid bij de georganiseerde misdaad. De Peaky Blinders zijn het onderwerp geweest van veel speculatie en mythologie, en hun ware verhaal wordt nog steeds onthuld.

Het moderniseren van Birmingham

De Peaky Blinders hebben geholpen Birmingham te moderniseren. Ze waren een van de eerste bendes die auto's en motorfietsen gebruikten en ze waren ook een van de eerste bendes die pakken droegen. De invloed van de Peaky Blinders is vandaag de dag nog steeds te zien in Birmingham,  maar ook in de mode (denk aan de peaky blinders outfits), als in de architectuur. En niet alleen in Birmingham is de Peaky Blinders kledingstijl populair. De bekende pakken van de Peaky Blinders hebben zich verspreid over de hele wereld. 

De Peaky Blinders zijn ook het onderwerp geweest van veel controverse. Ze zijn ervan beschuldigd gewelddadig, meedogenloos en corrupt te zijn. Ze worden echter ook geprezen om hun ondernemersgeest en hun gevoel voor stijl. De Peaky Blinders zijn een complexe en fascinerende groep en hun verhaal blijft tot op de dag van vandaag fascineren.

Hoe herken je een Peaky Blinders outfit? 

Een typische Peaky Blinders outfit is in de eerste plaats donker van kleur, vaak zwart, grijs of marineblauw. Het is een stijl die zowel stijlvol als praktisch is; donkere kleuren zijn namelijk uitstekend geschikt om vuil en vlekken te verbergen, iets wat zeer nuttig was voor een groep mannen die vaak in de handenarbeid werkten.

Zware stoffen, zoals tweed en wol

Daarnaast worden deze outfits doorgaans gemaakt van zware stoffen zoals tweed of wol, die niet alleen duurzaam maar ook modieus zijn. Ze bieden bovendien voldoende warmte tijdens de koude winters van Birmingham, de geboortestad van de Peaky Blinders.

peaky blinders outfit grijs /navy

Peaky Blinders outfit van The Garrison (Grijs/Navy)

Accessoires

Belangrijk bij de Peaky Blinders-stijl zijn ook de accessoires. Deze bestaan vaak uit een pet met klep, leren bretels en een zakhorloge. Deze accessoires maken de look compleet, maar hebben ook een praktische functie. Zo beschermt de pet met klep het hoofd tegen zon of regen, en houden de leren bretels de broek op zijn plaats.

Een zelfverzekerde houding 

Het laatste kenmerk van een Peaky Blinders outfit is de onmiskenbare zelfverzekerde houding en flair waarmee het gedragen wordt. De Peaky Blinders stonden bekend om hun zelfvertrouwen en bravoure; ze straalden een zekere autoriteit uit die zowel intimiderend als indrukwekkend was..

Waarom kleden mensen zich als Peaky Blinders?

Er zijn diverse redenen waarom mensen ervoor kiezen zich te kleden in de stijl van de Peaky Blinders. Enerzijds is er natuurlijk de bewondering voor de eigenzinnige stijl van de Peaky Blinders, waarin strak maatwerk, het gebruik van donkere kleuren en oog voor detail opvallen. Het is een tijdloze look die zeker de aandacht trekt. De stijl heeft niet alleen een esthetische aantrekkingskracht, maar ook een historische. De Peaky Blinders waren immers een echte bende die actief was in Birmingham, Engeland, van de jaren 1880 tot de vroege jaren 1920.

Peaky Blinders serie

Anderzijds zijn er ook mensen die fan zijn van de Peaky Blinders serie en die zich als hun favoriete personages willen kleden. Deze populariteit in de populaire cultuur heeft ertoe bijgedragen dat de stijl van de Peaky Blinders meer mainstream is geworden. De stijl is verschenen in verschillende modebladen en websites en is gedragen door beroemdheden zoals David Beckham en Brad Pitt.

Steeds populairder geworden

Wat de reden van het dragen van een Peaky Blinders outfit ook is, het is duidelijk dat de Peaky Blinders stijl in de recente jaren steeds populairder is geworden. Het is een populaire keuze voor mannen die op zoek zijn naar een stijlvolle en unieke look. Het is niet alleen een modetrend, maar ook een manier om jezelf te onderscheiden, je zelfvertrouwen te vergroten en een stukje geschiedenis te omarmen.

Hoe kun je de peaky blinders “cultuur” het beste omschrijven?

Vaak wordt de cultuur van de Peaky Blinders gezien als een geromantiseerde versie van het Victoriaanse tijdperk. Ze worden vaak afgebeeld als stijlvol en charismatisch, ondanks dat ze ook gewelddadig en meedogenloos waren. Deze cultuur is gepopulariseerd door de Peaky Blinders serie, waardoor de naam Peaky Blinders een bekende term is geworden in vele huishoudens.

Mix van geweld en stijl 

De cultuur van de Peaky Blinders is een mix van geweld en stijl. Ze waren een gewelddadige bende, bekend om hun gebruik van messen, geweren en vuisten. Ze waren vaak betrokken bij gevechten met rivaliserende bendes en stonden ook bekend om hun gewelddadige aanvallen op burgers. Ondanks hun gewelddadige reputatie, stonden de Peaky Blinders ook bekend om hun scherpe gevoel voor stijl. Ze droegen vaak op maat gemaakte pakken, petten met klep en leren laarzen.

Zelfvertrouwen en bravoure

Zelfvertrouwen en bravoure zijn andere kenmerken die de cultuur van de Peaky Blinders typeren. Ze droegen een zekere autoriteit uit en waren niet bang om iemand die hen uitdaagde te confronteren. Daarnaast waren de Peaky Blinders een hechte familie, ze waren er altijd voor elkaar en waren altijd bereid om elkaar te helpen. Ze waren ook zeer loyaal aan hun vrienden en medewerkers.

Modetrend in gang gezet 

De cultuur van de Peaky Blinders, hoewel geworteld in een echte bende, heeft zijn weg gevonden naar de populaire cultuur. Ze worden genoemd in tal van boeken, films en televisieprogramma's, en ze hebben zelfs een modetrend in gang gezet. De Peaky Blinders herinneren ons aan een tijd waarin geweld alledaags was, maar ook aan het belang van familie en loyaliteit.

Peaky blinders outfit kopen? Dat doe je bij The Garrison 

Ben je op zoek naar de ultieme Peaky Blinders outfit? Dan is The Garrison de plek waar je moet zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het creëren van authentieke Peaky Blinders kleding, van de donkere, op maat gemaakte pakken tot de kenmerkende petten met klep en de essentiële accessoires zoals leren bretels en zakhorloges. The Garrison begrijpt het belang van kwaliteit en detail in elke Peaky Blinders outfit, en daarom wordt elk kledingstuk met de grootste zorg en vakmanschap vervaardigd. De Peaky Blinders stijl is niet alleen een modekeuze, het is een uiting van zelfvertrouwen, flair en een knipoog naar een historisch tijdperk