Wat voor soort pakken dragen Peaky Blinders?

Wat voor soort pakken dragen Peaky Blinders?

De Peaky Blinders, een beruchte bende uit Birmingham in het begin van de 20e eeuw, staan niet alleen bekend om hun criminele activiteiten, maar ook om hun kenmerkende kledingstijl. Hun unieke stijl maakt een groot deel uit van hun identiteit en draagt bij aan hun imposante reputatie. Maar wat droegen de Peaky Blinders nu precies?

Tommy Shelby's Pakken

Wanneer we denken aan de Peaky Blinders serie, is een van de eerste beelden die in ons opkomt vaak dat van Thomas Shelby, gespeeld door Cillian Murphy. Tommy heeft een voorkeur voor tweed en corduroy materialen. Toch kun je hem af en toe betrappen in het heetst van een vuurgevecht met een wollen gilet. Nog steeds ziet hij er dan piekfijn uit. Het driedelige pak is niet alleen ideaal voor bruiloften en feestjes, maar het is ook een onmisbaar item in de garderobe van elke Peaky Blinder.

De materialen van Tommy Shelby's Pakken

De meest voorkomende stof voor de pakken van Tommy Shelby is het visgraatmotief, ook wel bekend als Herringbone. Ze kiezen vaak voor donkere tinten, variërend van diepblauw tot verouderd grijs.

De bijbehorende Accessoires

Een ware Peaky Blinder-look zou niet compleet zijn zonder enkele karakteristieke accessoires. Een opvallende keuze is de newsboy-pet, die het hele ensemble perfect afrondt. Deze pet, samen met de tweed, ruitjes en gestructureerde grijze stoffen, vormen de basis van hun look. Een andere opmerkelijke toevoeging is de dubbelgeknoopte kasjmier overjas, die elegantie en veelzijdigheid uitstraalt. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe een echte peaky blinder eruitziet. 

peaky blinders bruin pak The Garrison voorbeeld

Peaky Blinders Brown Suit, gedragen door een model van The Garrison

Hoe onderscheidde de echte Peaky Blinders zich?

Een van de dingen die de Blinders onderscheidde van andere bendes uit die tijd was hun gevoel voor stijl. In schril contrast met hun gewelddadige acties kleedden de echte Peaky Blinders zich met een kleurrijke flair, soms zelfs aangevuld met een zijden sjaal.

Welke sigaretten roken de Peaky Blinders in de serie? 

In de populaire televisieserie "Peaky Blinders" is roken een veelvoorkomend element, vooral voor het hoofdpersonage Tommy Shelby, gespeeld door Cillian Murphy. Wat veel kijkers zich afvragen, zijn de sigaretten die Tommy rookt echt of nep? Volgens verschillende bronnen rookte Cillian Murphy ongeveer 3.000 kruidensigaretten tijdens de eerste drie seizoenen. Deze kruidensigaretten zijn ontworpen om eruit te zien als echte sigaretten, maar bevatten geen tabak of nicotine. Deze keuze is gemaakt om de acteurs niet bloot te stellen aan de schadelijke effecten van tabak. Interessant is dat Tommy een unieke manier heeft om zijn sigaret over zijn lip te laten glijden. Dit is niet zomaar een karaktertrek; het is een praktische oplossing van de acteur om te voorkomen dat de peuk aan zijn lip blijft plakken.

Ook drank en drugs komen veelvuldig terug in de serie

Naast sigaretten, is ook het gebruik van andere middelen in de serie opmerkelijk. Zo gebruikt Tommy bruine opium in de eerste twee seizoenen om de stress en symptomen van zijn posttraumatische stressstoornis (PTSS) te minimaliseren.

Buiten het roken om, heeft de serie ook invloed gehad op de drankindustrie. Peaky Blinder Irish Whiskey, een drievoudig gedistilleerde Ierse whiskey, is een eerbetoon aan de favoriete drank van de bende in de serie. Het wordt geproduceerd door Sadler's, een familiebedrijf dat eigenaar is van enkele pubs waar de echte Peaky Blinders vroeger kwamen. Meer weten over Peaky Blinders en of de serie gebaseerd is op een waargebeurd verhaal? Lees dan ook ons blog: Is Peaky Blinders gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Luca Changretta's kledingkeuze

Luca Changretta, een andere prominente figuur, was dol op zijn dubbelgeknoopte overjassen en krijtstreep pakken. Onder de donkere overjas droeg hij een marineblauw krijtstreep pak met witte strepen, perfect gecombineerd met een wit overhemd.

Hoe kun je je tegenwoordig kleden als een Peaky Blinder?

Om de moderne Peaky Blinder-look te bereiken, kun je beginnen met een goed getailleerd driedelig pak in donkere tinten. Accessoires zoals de newsboy-pet, een zakhorloge (pocketwatch) en brogues schoenen zijn essentieel. En vergeet natuurlijk niet de kenmerkende overjas, die zowel elegant als functioneel is.

Hoe The Garrison jou kan helpen met het vinden van de perfecte Peaky Blinders outfit

Bij The Garrison begrijpen we de unieke stijl en klasse die de Peaky Blinders uitstralen. Daarom hebben we een exclusieve collectie van herenoutfits samengesteld die geïnspireerd zijn op deze iconische serie. Of je nu op zoek bent naar een stijlvol driedelig pak, de kenmerkende platte pet, of zelfs de vintage schoenen en accessoires die het geheel compleet maken; bij ons vind je het allemaal. Elke Peaky Blinders outfit is zorgvuldig samengesteld met aandacht voor detail, kwaliteit en authenticiteit.