Heren pak meenemen in het vliegtuig? Onze Tips!

Heren pak meenemen in het vliegtuig? Onze Tips!

Reizen met een pak vereist zorgvuldigheid. Vooral als je wilt aankomen met een kreukvrij heren pak. In dit artikel delen we tips voor het meenemen van je pak in het vliegtuig. Ook beantwoorden we een paar veelgestelde vragen van onze klanten. Lees snel verder en ontdek hoe jij je pak stijlvol en probleemloos vervoert. 

Kies voor een kledingzak

Het meest voor de hand liggende en populaire middel om een pak te vervoeren is het gebruik van een kledingzak. Zo'n tas past meestal binnen de afmetingen van het handbagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij. American Airlines geeft bijvoorbeeld aan dat zachte kledingzakken tot 130 cm (lengte + breedte + hoogte) ook als handbagage mogen worden meegenomen. Wat de exacte regels hiervoor zijn, verschilt uiteraard per maatschappij. 

Hoe stop je een pak in een koffer?

Voor een kreukvrij pak in je koffer volg je deze stappen:

  1. Leg je colbert met de buitenkant naar beneden en strijk het glad.
  2. Vouw een schouder naar achter over het midden.
  3. Keer de andere schouder binnenstebuiten.
  4. Schuif de rechterschouder in de linkerschouder.
  5. Vouw het colbert horizontaal doormidden. Gebruik voor je broek een soortgelijke methode: leg het plat en vouw het langs de bestaande vouwlijn voordat je het oprolt van de zoom naar de tailleband.

Wordt een pak gezien als handbagage?

Ja, als je ervoor kiest om je pak in een kledingtas of pakdrager mee te nemen, kan dit als je handbagage tellen. Dit hangt af van de luchtvaartmaatschappij en hun bagagebeleid. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals EasyJet, moet je mogelijk een toeslag betalen om je pakdrager of kledingzak mee te nemen. Controleer dus altijd het bagagebeleid van de luchtvaartmaatschappij voordat je vertrekt.

Voorkom kreukels

Het dragen van je pak in het vliegtuig kan kreukels veroorzaken, net als het plaatsen ervan in het bagagevak. Een goed alternatief is het gebruik van een stevige koffer met een speciaal compartiment voor pakken. Ook kledingzakken zijn hierbij ideaal. 

Kan ik mijn pak dragen tijdens de vlucht?

Hoewel sommige reizigers ervoor kiezen om hun pak te dragen om kreukels te voorkomen, is dit vaak niet de beste optie. Het dragen van je pak tijdens de vlucht kan leiden tot ongemak en ongewenste kreukels. Als je besluit je pak aan te trekken, overweeg dan een comfortabel en kreukbestendig pak te kiezen.

Welke tips geven onze experts?

Gebruik een kledingzak: Als je geen kledingzak hebt, overweeg dan een creatieve oplossing zoals het maken van een geïmproviseerde kledingzak met een vuilniszak. Dit kan verrassend effectief zijn om je pak te beschermen.

Kies voor een harde koffer: Een koffer met harde zijkanten biedt extra bescherming voor je pak en helpt kreukels te voorkomen.

Rollen of vouwen: Over het algemeen is vouwen beter dan rollen als het gaat om pakken. Het zorgvuldig vouwen van je pak kan kreukels minimaliseren.

Wat als mijn pak toch kreukt tijdens de vlucht?

Geen zorgen als je pak enige kreukels oploopt tijdens je vlucht. Veel hotels bieden een strijkservice of hebben een strijkijzer en strijkplank beschikbaar voor gasten. Een andere snelle oplossing is de douche: hang je pak in de badkamer terwijl je een hete douche neemt. De stoom helpt de kreukels te verzachten. Vergeet niet om je pak ruim voor je evenement op te hangen, zodat het goed kan drogen en luchten.

Is een kledinghoes echt noodzakelijk?

Een kledinghoes is ideaal voor het kreukvrij houden van je pak, maar niet absoluut noodzakelijk. Creatieve oplossingen zoals het gebruik van een grote plastic vuilniszak kunnen ook werken. Het belangrijkste is dat je pak beschermd is tegen vuil en kreuken. Als je besluit zonder kledinghoes te reizen, zorg dan dat je pak bovenop je andere bagage ligt om druk en kreukels te minimaliseren.

Hoe zit het met de beveiligingscontroles op de luchthaven?

Bij de beveiligingscontroles op de luchthaven moet je soms je bagage openen. Om dit proces soepel te laten verlopen, plaats je je pak bovenin een koffer of kledinghoes. Zo kun je eenvoudig laten zien wat je bij je hebt zonder alles overhoop te halen. Overweeg ook om je pak in een doorzichtige kledinghoes te vervoeren, zodat de inhoud duidelijk zichtbaar is.

Kan ik beter een licht of donker pak meenemen op reis?

De keuze tussen een licht of donker pak hangt af van het evenement en je persoonlijke voorkeur. Donkere pakken zijn veelzijdiger en verbergen vlekken en kreukels beter dan lichtere pakken. Echter, voor zomerse bestemmingen of informele evenementen kan een licht pak een frissere uitstraling geven. Wat de kleur ook is: kies voor een pak van kreukvrij materiaal voor optimale presentatie bij aankomst.

Nog een nieuw pak nodig? Ontdek onze heren pakken

Bij The Garrison begrijpen we dat elk detail telt als het gaat om het perfecte heren pak. Of je nu op zoek bent naar een stijlvol ensemble voor die belangrijke zakelijke bijeenkomst, een bruiloft, of gewoon een toevoeging aan je garderobe; wij hebben een uitgebreide collectie van kwaliteitspakken die elke gelegenheid waardig zijn. Onze pakken, gemaakt met oog voor detail en beschikbaar in diverse pasvormen, stoffen en kleuren, bieden iets voor elke smaak en elk budget. Meer weten? Ontdek dan snel onze driedelige pakken. Ben jij de bruidegom en ga jij trouwen in het buitenland? Bekijk dan ook onze trouwpakken.