Hoe herken je een goed herenpak?

Hoe herken je een goed herenpak?

Een herenpak is meer dan een belangrijk kledingstuk; het is een verlengstuk van jouw persoonlijkheid en uitstraling. Maar hoe weet je nou of een pak van goede kwaliteit is? Dit blogartikel laat je zien hoe jij een goed herenpak herkent en hoe jij een goed herenpak uitkiest. Ook vertellen we meer over onze eigen collectie herenpakken

Kennis van de stof

Het is een misvatting dat een dunnere stof van inferieure kwaliteit is. In werkelijkheid duidt een lichtgewicht, ademende stof vaak op een hoogwaardig pak. De stof moet zacht aanvoelen en er moet gekeken worden naar de kleurconsistentie. Een natuurlijke vezel zoals wol of een wolmix is aanbevolen boven synthetische stoffen.

herenpak van the garrison

Ambacht en handwerk

Een high-end pak heeft vaak veel handwerk, zoals een met de hand genaaide voering. Je kunt dit controleren aan de mouwen en de armgaten. Let ook op kleine details zoals de steken; is het met de hand of met de machine gedaan?

Pasvorm en snit

Een pak moet aanvoelen als een tweede huid, perfect passend bij jouw lichaam. Goedkope pakken hebben vaak een universele pasvorm en zijn bedoeld om later aangepast te worden door een kleermaker. Duurdere pakken daarentegen, zijn met uiterste precisie ontworpen en afgestemd op de drager.

Wat maakt de pasvorm van een pak goed?

Een goed passend pak heeft een jasje dat goed sluit rond de borst en schouders zonder te spannen. De broek valt soepel en vormt een lichte 'break' (kreuk) op de schoenen.

Kwaliteit in de details

De knopen van een pak zeggen veel over de kwaliteit. Goedkope plastic knopen en losse knoopankers zijn tekenen van een mindere kwaliteit. Zoek naar natuurlijke materialen zoals hoorn of parelmoer. Ook de voering moet van hoge kwaliteit zijn en mag niet aanvoelen als papier.

Hoe weet ik of een pak van goede kwaliteit is?

Een goede kwaliteit pak kun je herkennen aan de kleine, gelijkmatige stiksels, geen rimpels of bobbels in de stof, betere kwaliteit knopen en een pasvorm die specifiek op het lichaam is afgestemd.

Prijs en stijlkeuzes

Een basispak kan tussen de 300 en 600 euro kosten, wat een prima prijs is voor een eerste pak. De standaardprijs voor een pak ligt vaak tussen de 500 en 1000 euro, een prijs waarbij de meeste mannen een goede balans vinden tussen prijs en kwaliteit. Voor een eerste pak is het aan te raden om te kiezen voor een donkere, effen kleur zoals houtskoolgrijs, zwart of marineblauw. Deze kleuren zijn veelzijdig en geschikt voor verschillende gelegenheden. Ben je op zoek naar een herenpak met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Klik dan even op het linkje en ontdek ons aanbod. 

Het belang van een goede voering van het pak 

Een detail dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de kwaliteit van de voering. Een superieure voering is een teken van een kwaliteitspak. Het moet soepel zijn en comfortabel op de huid liggen. Bovendien draagt het bij aan de algehele vorm en duurzaamheid van het pak. Voeringen gemaakt van zijde of bemberg (uit natuurlijke grondstoffen gefabriceerde 'kunststof) zijn indicaties van een hoger kwaliteitsniveau en verbeteren de draagervaring doordat ze beter ademen.

Hoe zit het met de schoudervulling van een pak?

De schouders van een pak zijn een complex onderdeel van het maakproces. Ze moeten naadloos aansluiten op jouw schouders en mogen geen overtollige stof of trekking vertonen. Een handgemaakte schouder is vaak zachter en vormt zich beter naar het lichaam dan een die met de machine gemaakt is, wat resulteert in een meer gepersonaliseerde en verfijnde uitstraling. Dit heeft uiteraard wel invloed op de prijs.

Welke pakken moet elke man bezitten?

Elke man zou een zwart, marineblauw, grijs, bruin en een lichtgekleurd pak in zijn garderobe moeten hebben, gecombineerd met witte, lichtblauwe of crème overhemden. Sommige merken zoals Armani, Boss en Brioni (en natuurlijk The Garrison) staan bekend om hun eersteklas pakken. De reputatie van een merk kan een indicatie zijn van kwaliteit, maar staar je niet blind op alleen het label. Bij The Garrison bieden wij een kwalitatief alternatief voor de duurdere merken. 

Scoor jouw stijlvolle herenpak bij The Garrison

Klaar voor een upgrade van je garderobe zonder de hoofdprijs te betalen? The Garrison is er voor jou. Onze online collectie biedt pakken van topkwaliteit die je look naar een hoger niveau tillen. Slim ontworpen, gemaakt van de beste stoffen en met een pasvorm die voelt alsof het speciaal voor jou gemaakt is. En het beste? Je krijgt dit alles voor een prijs die net zo aantrekkelijk is als het pak zelf. Waar wacht je nog op? Vind nu het heren pak dat jij verdient.