trouwpak-kopen

Trouwpak voor een onvergelijke trouwdag

Zo maak je van je trouwdag een onvergetelijke dag

Een prachtig trouwpak is erg belangrijk, maar omdat we bij The Garrison jullie graag willen laten weten wat je allemaal nodig hebt voor een onvergetelijke trouwdag hebben we het een en ander op een rijtje gezet.

Wanneer je gaat trouwen moet er veel geregeld worden. Tenminste, als je er een mooie en onvergetelijke dag van wilt maken met familie en vrienden. Ook als je je huwelijk in relatief kleine kring viert is de nodige voorbereiding noodzakelijk. Sommige stellen beginnen hier al een jaar van tevoren mee. Dat is lang niet altijd nodig, maar als je heel speciale wensen hebt is het echt zo gek nog niet om al zo ver vooraf de eerste dingen voor het huwelijk te regelen. Zeker als je op een datum wilt trouwen die populair is. Ook trouwen op vrijdag is nog steeds heel gewild, omdat veel mensen nu eenmaal op zaterdag vrij hebben en dus onbelemmerd op vrijdagavond kunnen feestvieren. We geven je graag wat tips om relaxt van je trouwdag te kunnen genieten.


Het belangrijkste: de trouwdatum en de locatie


Een trouwpak en trouwjurk zijn erg belangrijk. maar 1 ding van essentieel belang: Wanneer gaat het huwelijk plaatsvinden. Die datum moet eerst gekozen worden, van daaruit kun je gaan ‘terugtellen’. Wanneer moeten zaken worden geregeld om op tijd te zijn voor de trouwdatum. De belangrijkste zaken zijn doorgaans het bespreken van de locatie waar het huwelijk wordt voltrokken en de feestlocatie. Tegenwoordig hoef je niet meer op het gemeentehuis te trouwen, er zijn heel mooie locaties beschikbaar waar een huwelijk kan worden voltrokken. Houd er wel rekening mee dat ‘op locatie’ trouwen duurder is dan wanneer je het huwelijk op het gemeentehuis laat voltrekken.


Hoe wordt het huwelijk gevierd?


Een huwelijk kun je op verschillende manieren vieren. Je kunt een korte receptie geven, maar ook een spetterend trouwfeest. Als je je gasten de hele dag uitnodigt moet je er rekening mee houden dat er gegeten moet worden. Veel locaties die een feestzaal aanbieden hebben ook de mogelijkheid voor een diner of buffet. Bedenk hoeveel mensen je voor het eten wilt uitnodigen, de keuken wil dit graag ruim van tevoren weten zodat ze weten met hoeveel mensen rekening moet worden gehouden. Voor het feest, dat na een diner doorgaans rond 20.00 uur begint, kun je uiteraard meer mensen uitnodigen. Ook het aantal gasten voor het feest ’s avonds moet ongeveer bekend zijn, de feestzaal die je huurt wordt afgestemd op het aantal gasten. Doorgaans kun je er vanuit gaan dat circa 2/3 van de mensen die je uitnodigt ook daadwerkelijk zal komen. Er zijn immers altijd mensen die verhinderd zijn of sowieso niet zullen komen maar bijvoorbeeld een gelukwens sturen per post of op een andere manier.


Trouwpak voor de bruidegom?

Als de datum en de locatie geregeld zijn, dan is er nog een heel belangrijke zaak om te regelen: De kleding van de bruid en bruidegom en de eventuele bruidskinderen. De bruidegom gaat natuurlijk in een mooi trouwpak, zoals bijvoorbeeld van The Garrison. Zij bieden een uitgebreide collectie maatpakken aan in Peaky Blinders stijl. Deze stijl dateert uit de jaren 20 van de vorige eeuw en is vandaag de dag weer helemaal hip. Dit is vooral te danken aan de gelijknamige TV serie. Een maatpak in deze stijl hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Ook als je geen oneindig budget hebt voor de bruiloft en dus ook voor de kleding kun je alsnog een mooi op maat gemaakt pak dragen waarin jij kunt stralen naast je mooie bruid.


Say yes tot he dress

Voordat een bruid haar jawoord geeft moet ze eerst nog ja zeggen tegen de jurk die ze op de mooiste dag van haar leven zal dragen. Er zijn zoveel verschillende bruidsjurken te koop dat er echt voor elke bruid een mooie outfit te vinden is. Ook als je geen ‘jurkenmeisje’ bent en het liefst in je skinny jeans zou willen trouwen. En ook als je geen maatje 36 hebt, zoals de meeste Nederlandse vrouwen, kun je toch echt een mooie trouwjurk vinden waarin jij er op je mooist uitziet. In een bruidsboetiek kun je je doorgaans goed laten adviseren. De verkoopster kijkt naar je figuur en je uitstraling en zal aan de hand daarvan suggesties doen voor een passende jurk als je het zelf lastig vindt om iets uit te kiezen. Mar als je vooraf al een uitgesproken idee hebt over hoe je jurk eruit moet zien dan is dat natuurlijk ook prima. Als je weet dat de bruidegom gaat voor de Peaky Blinders style dan is het natuurlijk wel passend om daarbij aan te sluiten, ook al moet de jurk traditiegetrouw geheim blijven voor de bruidegom totdat hij zijn bruid bij de huwelijksvoltrekking ziet.

Waar vind je een trouwpak voor de bruidskinderen?

Zijn er bruidskinderen bij het huwelijk aanwezig? Dan is het traditie dat zij in dezelfde stijl als het bruidspaar worden gekleed. Dus de bruidsjonkers in een mini uitvoering van het trouwpak van de bruidegom en de bruidsmeisjes in een mooie jurk in dezelfde stijl als die van de bruid. Jonge bruidsmeisjes, denk hierbij aan de kleuterleeftijd, kunnen een mandje met bloemen dragen die ze mogen strooien. Oudere bruidsmeisjes vinden het vaak leuk om een mini bruidsboeketje te dragen. De bruidsjonkers zijn natuurlijk vooral stoer en mogen de dames begeleiden.


Wat moet er verder nog geregeld worden voor de perfecte huwelijksdag?
De trouwlocatie, de feestzaal, het trouwpak en de trouwjurk. Maar ook de eventuele bruidskinderen. Daarnaast is de catering belangrijk om te regelen voor een perfecte huwelijksdag. Maar er zijn natuurlijk ook nog wat ‘bijzaken’ die de aandacht verdienen. Als je gaat trouwen in Peaky Blinders stijl dan is het bijvoorbeeld ook leuk om de feestlocatie in deze stijl te versieren. Vaak is het mogelijk om dit al een dag van tevoren te doen. Als je een ceremoniemeester hebt, en die heb je als je een ontspannen trouwdag wilt hebben, zal deze dit allemaal regelen. Zelfs het presentje dat je meegeeft aan de gasten om ze voor hun komst te bedanken kan in deze hippe vintage stijl, er zijn hiervoor genoeg ideeën online te vinden. Met deze tips wordt jullie trouwdag een prachtige dag waar je naderhand met veel plezier op terugkijkt.