samengesteld pak The Garrison

Zo kun je jouw pantalon, gilet of colbert elke dag dragen

Een driedelig pak is soms net iets té. Je wil er netjes uitzien bij het feest van je neef, maar het gaat uiteindelijk om hem. En als je een presentatie moet geven, is het zeker niet de bedoeling dat de sfeer te formeel wordt. Gelukkig kun je de pantalon, het gilet en het colbert van je pak ook in combinatie met andere kledingstukken dragen. Zo kom je goed voor de dag, zonder er overdressed uit te zien.

Een samengesteld pak. Zo heet het als je je colbert, pantalon of gilet in combinatie met een ander kledingstuk draagt. Hoe je dit doet, hangt af van jouw stijl. Natuurlijk zijn er wel een paar dingen waarop je kunt letten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Van samengesteld naar één geheel

Bij een samengesteld pak moet het uiteraard niet lijken alsof je zomaar iets uit de kast hebt getrokken. Wil je een geheel maken van je outfit, kies dan een overhemd, stropdas en pochet uit dezelfde kleurfamilie. Combineer bordeauxrood bijvoorbeeld met bruine tweed, zodat alles mooi in elkaar overloopt. Ben jij iemand bij wie het niet gek genoeg kan? Dan hebben we een ander advies: met paars en geel kom je een heel eind 😉

2. Stof tot nadenken

Kijk goed naar de stoffen. Bij een jasje met een lichte structuur past een broek van een wat gladder materiaal. Zoek je iets wat lekker zit? Een kasjmier pullover combineert altijd makkelijk weg. Let in de zomer trouwens op met linnen jasjes. Draag er geen linnen broek onder, maar haal je katoenen chino uit de kast. Staat veel beter.

3. Keep it simple

Een zwarte broek met een grijs jasje en een wit overhemd saai? Helemaal niet. Je samengestelde pak is al anders dan anders, waardoor je niet veel meer hoeft te doen om er gekleed uit te zien. Kunst is juist om het simpel te houden. Kan dus prima, dat ‘saaie’ zwart-grijs-wit!

4. Ruitje: altijd goed

Een jasje met een ruit is altijd goed. Toch moet je een echte modekoning zijn om het ene ruitje met het andere te kunnen combineren. Sla je de plank mis, dan sla je hem gelijk góed mis. Ons advies? Speel op safe: wanneer je een effen broek onder je geruite jasje draagt, zie je er sowieso uit als een baas 🙂

5. Hip, maar geen hippie

Felle kleuren zijn trendy, maar niet altijd classy. Wil je toch graag die knalrode pullover dragen, doe dit dan in combinatie met een jasje uit dezelfde kleurfamilie en een grijze broek. Zo ben je hip, maar geen hippie 😉

6. Accessoires: less is more

Van een vintage horloge tot een bijzondere familiering, je draagt ze met trots. Wil je ze de uitstraling geven die ze verdienen, dan geldt de regel ‘less is more’. Wanneer je het bij één of twee accessoires houdt, weet je zeker dat ze opvallen. Shinen met die hap!