De kunst van het dragen van een pak

De kunst van het dragen van een pak

Menig man ziet er perfect uit als hij een net pak aantrekt. Toch zijn er genoeg aandachtspunten die ervoor kunnen zorgen dat de look alsnog niet helemaal is zoals je dit voor ogen hebt. Door precies te weten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuw pak, kun je de valkuilen vermijden die ertoe leiden dat je alsnog minder stijlvol voor de dag verschijnt. Dit wil je uiteraard koste wat kost vermijden. Je besteedt immers niet een aardig bedrag aan een net pak, om alsnog niet vol zelfvertrouwen de wereld in te kunnen stappen. Het dragen van een pak is nog een hele kunst op zich, maar zeker één die je kunt aanleren. Door een pak in Great Gatsby stijl of volgens de periode van Peaky Blinders aan te schaffen, weet je zeker dat het halve werk al is verzekerd. Nu nog de juiste manier vinden om vol zekerheid je nieuwste aanwinst met furore te dragen. Hier in ieder geval enkele tips om de look helemaal compleet te krijgen.

Passende fit voor totaalplaatje

Een gedetailleerd pak is een absolute must als je wilt dat een pak goed past en aansluit bij de contouren van je lichaam. Hoe beter de pasvorm, des te waarschijnlijker zal het pak de juiste uitstraling kunnen bieden waarnaar je op zoek bent. Het pak moet als gegoten zitten en net lijken of het voor jouw lichaamsbouw gemaakt is. Uiteraard kun je dit zeker bereiken, door een pak naar de kleermaker te brengen als dit niet helemaal aan deze voorwaarden voldoet. Geen één pak is altijd een juiste fit voor elke bezoeker van de online shop, maar de pakken van The Garrison zijn van dusdanig uitstekende kwaliteit dat er weinig voor nodig is om het pak volledig passend te krijgen. Een passende fit is precies wat je nodig hebt om een pak de juiste pasvorm te geven en de look compleet te maken.

Complimenterende broek bij maatpak

Om een geslaagde Great Gatsby look tijdens de Speakeasy periode te realiseren, schaf je een 3-delig pak aan bij The Garrison. Hier vind je fraaie kostuums die specifiek de Peaky Blinders tijdsfeer weergeven en waarmee je ongetwijfeld een onweerstaanbare indruk mee zult achterlaten. Dit lukt uiteraard enkel als je ook een goed passende broek kiest, die helemaal aansluit bij het model van het jasje. Het is belangrijk dat de broek overeenkomt met de stijl van het kostuum, zodat je niet twee verschillende stijlen draagt. Een slim-fit pak vraagt om een slim-fit broek. Om goed bij het ensemble te passen, is het nodig dat je de broek goed past en zonder riem of bretels gedragen kan worden. Het maakt een groot verschil voor de overall look of er wel of niet bretels of een ceintuur nodig zijn, aangezien dit ook aan het jasje weer een aangepaste uitstraling geeft. Een mooie broek die nauw aansluit, biedt veel mogelijkheden om met menig fraai jasje gecombineerd te worden.

Cuff of omslag in broekspijpen

Om de look helemaal stijlvol te krijgen, is het een uitstekende keuze om een broek te kiezen met een omslag aan de onderkant. Dit wordt ook wel een cuff genoemd en dient zo’n vijf centimeter in breedte te zijn. Uiteraard wil je niet dat de broekspijpen van je broek te lang uitvallen, aangezien dit een heel onverzorgde uitstraling geeft. Ook broekspijpen moeten op maat worden bijgesteld, zodat je een geheel strakke look kunt realiseren. Een kleermaker kan hier uitstekend bij helpen. Bij The Garrison kun je heel gemakkelijk een broek op maat uitkiezen, door gebruik te maken van een duidelijke maattabel. Zo weet je zeker dat jouw Great Gatsby outfit helemaal aan de juiste stijl voldoet en dat je er geenszins te kijk in rond zult lopen. Indien de maat alsnog enigszins afwijkt van de juiste lengte, kun je dit altijd nog laten aanpassen bij een kleermaker. Je betaalt nooit teveel voor een mooi 3-delig pak bij The Garrison, dus ook eventuele alteraties vallen nooit duur uit.

Overhemden op maat

Bij The Garrison vind je verschillende modellen aan overhemden die uitstekend te combineren zijn met de fraaie en stijlvolle jasjes. Ook hierbij is het belangrijk dat je precies weet hoe een overhemd moet vallen ten opzichte van het jasje. De mouwen van het jasje moeten immers korter uitvallen dan de mouwen van het overhemd. Zo komt het overhemd ongeveer tot een centimeter onder het jasje uit en krijgt je outfit een klassieke uitstraling. Met de mooie jasjes en overhemden in Great Gatsby stijl van The Garrison weet je zo werkelijk indruk te maken. Zeker als je de etiquette rondom de knopen ook nog zorgvuldig in acht neemt. Zo dienen de onderste knoopjes van zowel het overhemd als het jasje open te staan. Tenzij je gaat zitten, want dan mag ook het bovenste knoopje los voor comfort. Op het overhemd zelf dient de bovenste knoop dicht te zitten, zodat de stropdas hier mooi om gevouwen kan worden. Kraagknoopjes mogen dan wel weer los zitten. De stropdas moet mooi strak worden aangetrokken, met een dikke knoop. De punt van de das mag net op de broekrand vallen, dan is deze goed gelegd. Zo maak je op iedereen een stijlvolle indruk en kom je zelfverzekerd over. Kleine details als deze maken werkelijk een heel verschil.

Schoenen maken look af

Naast het pak is de keuze voor mooie zwarte schoenen uiteraard net zo belangrijk. Schoenen maken de gehele look compleet en geven nog net even die extra finishing touch om je outfit tot in de puntjes te stijlen. Kies voor brogues of derby’s in een zwarte of bruine kleur, afhankelijk van het soort pak dat je hebt uitgekozen. Bij The Garrison vind je tal van stijlvolle accessoires om de outfit helemaal compleet te maken. Je kunt zo iedereen overtuigen van je gevoel voor fashion en niemand zal nog eraan denken om je niet serieus te nemen. Door de verschillende onderdelen van een stijlvolle look te combineren, weet je zeker dat alles perfect op elkaar is afgestemd. Het dragen van een pak wordt zo een aangemeten vanzelfsprekendheid, waarover je jezelf geen zorgen meer hoeft te maken.