heren pak van the garrison

Hoe moet een broek van een pak zitten?

Het kiezen van een goed passend pak kan soms een uitdaging zijn. Als je een nieuwe pantalon koopt, wil je natuurlijk graag dat de pasvorm van de broek goed is. Maar hoe zorg je ervoor dat de broek van je pak precies goed zit? In dit artikel bespreken we alle informatie die je nodig hebt. Zo vind je altijd een pantalon met de perfecte pasvorm. 

Waarom is de pasvorm belangrijk?

Een goed passende broek van een pak draagt niet alleen bij aan een professionele uitstraling, maar zorgt er ook voor dat je je comfortabel voelt. Een pantalon die te strak zit, kan bewegingsvrijheid beperken en ongemak veroorzaken, terwijl een te losse broek slordig oogt en je silhouet verstoort. Laten we kijken naar de belangrijkste punten waarop je moet letten bij het kiezen van de juiste broek. Wil je ook weten wat je kunt doen als jouw pak niet goed past? Klik dan ook op de link en lees ons blog. 

De taille: het fundament van een goede pasvorm

De taille van je broek moet precies op de juiste plek zitten. Idealiter valt de tailleband net boven je heupen, zodat de broek stevig blijft zitten zonder een riem nodig te hebben. Een te hoge taille kan ongemakkelijk zijn en een te lage taille geeft een slordige uitstraling. Zorg ervoor dat je taille goed aansluit zonder te knellen.

Hoe bepaal je de juiste taillemaat?

Gebruik een meetlint om je taille op te meten. Doe dit op de plek waar normaal gesproken je riem zit. Zorg ervoor dat het meetlint strak, maar niet te strak zit. Noteer de maat en vergelijk deze met de maattabel van de broek die je wilt kopen. Twijfel je tussen twee maten? Kies dan voor de grotere maat; je kunt de broek altijd nog laten innemen.

De broekspijpen: de juiste lengte vinden

De lengte van de broekspijpen is belangrijk voor een nette uitstraling. Je wilt niet dat de broekspijpen te kort zijn en je sokken zichtbaar zijn. Ook wil je niet dat ze op je schoenen komen en hierdoor gaan vouwen. 

Wat is de ideale lengte van broekspijpen?

Een goede vuistregel is dat de broekspijpen een kleine knik moeten hebben bij de schoenen. Aan de voorkant valt de broek net boven de schoen, terwijl de achterkant net boven de hak eindigt. Dit zorgt voor een nette, gestroomlijnde look.

Hoe bepaal je de juiste lengte?

Om de juiste lengte te bepalen, kun je kijken naar het aantal centimeters boven de hak van je schoenen. Het beste is een lengte waarbij de broekspijp nét boven de hak eindigt, waardoor je een subtiele knik in de stof krijgt aan de voorkant.

De breedte van de broekspijpen: De juiste balans

Naast de lengte is ook de breedte van de broekspijpen belangrijk. Een broek die te wijd is, ziet er ouderwets uit, terwijl een te strakke broek ongemakkelijk kan zijn en beperkingen oplegt.

Hoe kies je de juiste breedte?

De broekspijpen moeten recht naar beneden vallen zonder te strak om je benen te zitten. Er moet genoeg ruimte zijn om comfortabel te bewegen, maar de stof mag niet om je benen fladderen. Probeer verschillende stijlen en maten om te zien welke het beste bij je past.

Hoe weet ik of mijn broekspijpen te wijd zijn?

Als de stof om je benen fladdert, zijn de broekspijpen absoluut te wijd. Kies een maat kleiner of overweeg een slim-fit model voor een moderne look. Het is wel beter om een te grote broek te kopen dan een te kleine. Dan kun je de stof altijd nog innemen. 

De tailleband en de rits: let op de details

De tailleband en de rits van je pantalon moeten goed aansluiten en netjes blijven zitten. Een tailleband die opbolt of een rits die openstaat, verpest je hele look.

Hoe controleer je de tailleband en de rits?

Probeer de broek en kijk of de rits gemakkelijk sluit en de tailleband strak zit zonder te knellen. De overslag van de rits moet netjes blijven zitten en niet openstaan. Als dit allemaal goed zit, heb je de juiste maat te pakken.

De strijkvouw: een nette afwerking

Een strakke strijkvouw aan de voor- en achterkant van je broekspijpen zorgt voor een verzorgde uitstraling. Deze vouw geeft de broek een professionele en scherpe look.

Hoe houd je de strijkvouw netjes?

Zorg ervoor dat je de broek regelmatig strijkt en bewaar hem hangend in je kast. Een broek met een goede strijkvouw ziet er altijd verzorgd uit, zelfs na een lange dag op kantoor.

Vind de perfecte pantalon

Een goed passende pantalon valt precies op de juiste plek in de taille, heeft de juiste lengte en breedte, en beschikt over een nette strijkvouw. Door aandacht te besteden aan deze details, zorg je ervoor dat je er altijd op je best uitziet in je pak. Meer weten? Bekijk dan ook snel onze driedelige pakken met handige maattabellen. We zien je graag terug bij The Garrison