Waar kun je een Peaky Blinders pet kopen?

Waar kun je een Peaky Blinders pet kopen?

In de wereld van televisie en mode komt het zelden voor dat een serie zoveel invloed heeft op de hedendaagse kledingstijlen als 'Peaky Blinders'. De iconische petten die de personages dragen, zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar waar kun je zo'n karakteristieke Peaky Blinders pet kopen? Onze experts vertellen je er alles over. 

De oorsprong van de Peaky Blinders pet

Voordat we ontdekken waar je deze trendy petten kunt kopen, is het interessant om even stil te staan bij de oorsprong. De Peaky Blinders pet, ook wel bekend als de newsboy cap, vindt zijn wortels in de combinatie van de 14e-eeuwse Italiaans/Schotse 'Bonnet' stijl en de Ierse platte pet, gedragen door Ierse boeren en werklieden. Deze geschiedenis verrijkt de pet met een rijk cultureel erfgoed en maakt het meer dan zomaar een modeaccessoire.

Een duik in de geschiedenis van de Peaky Blinders

Heb je je ooit afgevraagd hoe de Peaky Blinders aan hun naam zijn gekomen? Deze beruchte bende, die in de vroege 20e eeuw de straten van Birmingham onveilig maakte, stond bekend om hun scherpe kledingstijl en de scheermesjes die ze in de rand van hun petten verborgen. Deze unieke combinatie van mode en functionaliteit gaf de bende niet alleen een intimiderende uitstraling, maar ook een naam die tot op de dag van vandaag voortleeft in de mode.

Wil je weten of peaky blinders gebaseerd is op een waargebeurd verhaal? Klik dan ook even op het linkje en ontdek ons blog. 

Hoe combineer je een Peaky Blinders pet?

Een Peaky Blinders outfit is niet compleet zonder de kenmerkende pet. Maar hoe integreer je deze stijlvol in je dagelijkse garderobe? Het geheim zit hem in de mix van klassiek en modern. Combineer de pet met een strak gesneden tweed jasje, een gestreept overhemd en een paar stevige laarzen voor die authentieke Tommy Shelby-look. Voor een casual look, draag je pet met een simpele trui en je favoriete jeans.

Waar let je op bij het kopen van een Peaky Blinders pet?

Niet alle Peaky Blinders petten zijn hetzelfde. Kwaliteit en authenticiteit spelen een grote rol. Zoek naar petten gemaakt van tweed of wol voor die authentieke uitstraling en feeling. Let er ook op dat een authentieke Peaky Blinders pet een voller model heeft, met een platte bovenkant, die vastzit met een knoop.

De impact van Peaky Blinders op de mode

De invloed van Peaky Blinders reikt verder dan de televisieschermen en heeft een ware renaissance in de mannenmode teweeggebracht. De serie heeft de manier waarop we naar vintage kleding kijken veranderd en laat zien dat de stijlen van weleer nog steeds een plaats hebben in onze garderobe. Het dragen van een Peaky Blinders pet is meer dan een modekeuze; het is een statement, een eerbetoon aan een tijdperk waarin stijl en klasse hand in hand gingen.

Vergeet dit niet: Ook accessoires spelen een belangrijke rol

Naast de iconische pet speelt ook de rest van de outfit een belangrijke rol in het creëren van de ultieme Peaky Blinders look. Denk hierbij aan vintage horloges en klassieke leren schoenen. Elk van deze accessoires draagt bij aan de authenticiteit van de outfit en zorgt ervoor dat je niet alleen een pet draagt, maar een compleet verhaal uitstraalt.

Waar vind je de perfecte Peaky Blinders pet?

Nu we weten waar we op moeten letten, is de volgende vraag: waar koop je zo'n pet? Terwijl je online tal van aanbieders vindt, is het belangrijk om een betrouwbare verkoper te kiezen die kwaliteit en authenticiteit garandeert.

De ideale winkel voor jouw Peaky Blinders pet? The Garrison natuurlijk 

Na een uitgebreide zoektocht naar de perfecte Peaky Blinders outfit, laten we je graag kennismaken met The Garrison. We bieden een uitgebreide collectie Peaky Blinders petten aan, ontworpen en vervaardigd met de iconische stijl van de serie in gedachten. Of je nu op zoek bent naar de klassieke herringbone wol pet of een unieke versie, The Garrison heeft het allemaal.