Wat drinken ze in Peaky Blinders?

Wat drinken ze in Peaky Blinders?

De donkere, rokerige kroegen van Birmingham in de vroege 20e eeuw vormen het perfecte decor voor de Peaky Blinders. Hun drankkeuze geeft niet alleen een inkijk in hun karakters, maar weerspiegelt ook de tijd waarin ze leven. We vertellen je in dit artikel alles wat jij moet weten over de drank die ze drinken in Peaky Blinders. 

De favoriete drankjes van de Shelby familie

Tommy Shelby, de onverschrokken leider van de Peaky Blinders, kiest vaak voor Ierse whiskey. Zijn favoriet? Bushmills, een klassieker die ook vandaag de dag nog vele liefhebbers kent. Dit staat symbool voor Tommy's complexe karakter - sterk, rijk aan geschiedenis en soms onvoorspelbaar. Maar wat drinkt de rest van de bende?

Een duik in de kroeg van The Garrison

The Garrison, de thuisbasis van de Peaky Blinders, serveert een scala aan dranken die populair waren in de naoorlogse periode. Van Thornbridge bier, een IPA die de geest van 1919 vangt, tot de fictieve Gallglennie Whiskey, de serie laat zien hoe centraal alcohol staat in het leven van de Shelbys. 

Tip: Lees ook ons blog met als titel: Is Peaky Blinders gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Wat zegt de keuze van drank over hun karakters?

De keuze van drank in Peaky Blinders doet meer dan alleen de dorst lessen; het onthult aspecten van persoonlijkheden en relaties. Arthur Shelby's voorliefde voor sterke drank en zijn gevecht met demonen, Tommy's sporadische gebruik van opium om met verlies en trauma om te gaan; elke slok vertelt een verhaal. En hoe zit het met de rookgewoontes?

Roken in de wereld van Peaky Blinders

Naast drank speelt roken een grote rol in de serie. Met meer dan 5000 sigaretten gerookt op de set, is het een essentieel onderdeel van de esthetiek. Maar interessant genoeg rookten de acteurs kruidensigaretten zonder nicotine. Dit werpt licht op de rookcultuur van die tijd, maar ook op de aandacht voor detail van de makers van de serie.

Hoe accuraat is de weergave van drank en roken?

De regelmatige consumptie van alcohol en tabak in Peaky Blinders is niet alleen een stylistische keuze; het weerspiegelt de realiteit van het tijdperk. Roken en drinken waren alomtegenwoordig in de vroege 20e eeuw, vooral onder de arbeidersklasse. De serie brengt dit op geloofwaardige wijze in beeld, terwijl er een boeiend verhaal verteld wordt. 

Hoe blijft Tommy koel onder druk? Zijn geheime drankje onthuld

Je hebt je vast weleens afgevraagd hoe Tommy Shelby altijd zo koel blijft onder druk. Naast zijn stalen zenuwen en scherpe verstand, speelt zijn keuze in drank hier ook een rol in. Tommy neigt naar whiskey, een drank die staat voor kracht en doorzettingsvermogen. Het is alsof elke slok hem herinnert aan zijn eigen onwrikbare vastberadenheid. Dit detail voegt een extra laag toe aan het personage; zijn drankje werkt bijna als een schild tegen de chaos van de buitenwereld.

De rol van alcohol in de strategieën van de Peaky Blinders

Heb je je ooit afgevraagd waarom de Shelby's zoveel strategische bijeenkomsten in de kroeg houden? Het antwoord is eenvoudig: alcohol helpt om de tongen losser te maken. In de rokerige ruimtes van The Garrison worden plannen gesmeed en geheimen gedeeld, vaak onder het genot van een stevig glas whisky of bier. Deze momenten tonen aan hoe de Shelby's alcohol niet alleen gebruiken voor ontspanning, maar ook als een tactisch instrument in hun machtsspel.

Waarom drinken de Peaky Blinders zoveel, ondanks de risico's?

De levensstijl van de Peaky Blinders, met hun hoge alcoholconsumptie, weerspiegelt de harde realiteit van hun wereld. In een tijd waarin het leven kort en vaak hard was, boden drank en sigaretten een vlucht uit de dagelijkse stress en gevaren. Deze gewoonten zijn echter niet zonder risico's. De serie toont op subtiele wijze de donkere kant van deze keuzes, inclusief de impact op gezondheid en relaties. Het herinnert de kijker eraan dat elke keuze - zelfs die voor een drankje - gevolgen kan hebben.

Zelf een Peaky Blinders outfit kopen? Bestel bij The Garrison

Ben je geïnspireerd door Peaky Blinders? The Garrison biedt de perfecte garderobe voor elke Peaky Blinders fan. Van scherpe pakken tot de iconische petten - kleed je als Tommy, Arthur of een van de andere leden van de bende en voel de kracht en stijl van de Peaky Blinders. Koop vandaag nog jouw eigen Peaky Blinders outfit. Eerst meer weten over Hoe jij een echte Peaky Blinder wordt? Klik dan ook even op het linkje.